Életlapok

Mi lett volna, ha... - avagy az élet csodaszép

Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 4.0 Nemzetközi Licenc feltételeinek megfelelően felhasználható 2010. január 13.

Nincs olyan ember, akinek ez nem fordult volna meg a fejében. Ami engem is most elgondolkodtatott, hogy a Story TV-n tegnap ért véget a Dallas, melynek utolsó két része arról szólt, hogy megmutatják Jockeynak, mi lett volna ha nem születik meg.

Van egy régi, karácsonyi film is, melyben szintén ezt vázolják fel, a címe: Az élet csodaszép. Régen láttam már, de akkor nagyon meghatott, nem véletlenül adták ezt karácsonykor. Sajnos csak feliratosan kapható a DVD boltokban, ismét az illegális beszerzésé az előny, ott szinkronosan is fellelhető talán. Megható és szép, elgondolkodtató, hogy mi is lenne akkor, ha nem születnénk meg.

Eljátszottam ezzel a gondolattal, hogy vajon mi lenne? Persze elképzelni nehéz ezt, hiszen az életnek annyi útja van, mégis egy meghatározott irányban halad. De ha megmutatná nekem is valaki, vajon milyen lenne az élet nélkülem, akkor több tanulságot vonnék le. Egyrészt, hogy valóban tettem-e másokért annyit, hogy az életük jobbá változott a segítségemtől? Másrészt bizonyítaná, hogy egy ember élete is mekkora hatással van a környezetre és az egész világra. Bebizonyítaná, hogy az élet szép, hogy egy fontos fogaskerekek vagyunk egy nagy gépezetben.

A bejegyzés trackback címe:

https://mykee.blog.hu/api/trackback/id/tr151670436

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása