Életlapok

Szoknya és nadrág

Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 4.0 Nemzetközi Licenc feltételeinek megfelelően felhasználható 2010. február 16.

Ma reggel elgondolkodtam, miért is szeretjük mi férfiak, ha egy nő szoknyában jár és nem nadrágban. Persze egy feszes, testre simuló, alakot kiemelő nadrág, vagy egy elegánsabb kosztüm is jól mutat a hölgyeken, de valamiért mégis a szoknya viszi a pálmát.

Van ennek talán valamiféle jelentéstartalma is, hiszen míg a nadrág zárt, a szoknya alulról nyitott. Ugyanis ha szimbolizáljuk a ruhadarabokat a nadrág szára inkább a férfiasság "meghosszabbítása" lehetne, addig a szoknya a női befogadóképességet is mutathatja. Hülye hasonlat, hogy amolyan útmutatás a férfinak, mely egyértelműen a nő öle felé irányít, hiszen a combok körül zárt, de pont abból az irányból nyitott, ahonnan a befogadó másik nemet várja a nő.

Bár egyes esetekben a férfiak is hordanak szoknyát (legismertebb a skót hagyomány), de valamiféle oknál fogva mégis a férfiaktól idegen. Hiszen a mondás is azt tartja: ki hordja otthon a nadrágot, ki a férfi? Míg a nő a termékenység szimbóluma is egyben, márpedig ha bebújunk egy szoknya alá egyértelműen a nő öle tárulkozik ki előttünk. Az már más kérdés, hogy azt fehérneművel zárja el, amolyan erényövként. Mégis: egy ízléses, szoknyás nő látványa inkább beindítja a férfihormonokat, mintha ugyanaz a hölgy esetleg egy lazább nadrágban lenne, mely egyértelműen inkább a zártság jele a nőknél, hiszen nem engedi a férfi könnyebb közeledését. 

A bejegyzés trackback címe:

https://mykee.blog.hu/api/trackback/id/tr991762743

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása