Életlapok

Mindennapok - Pizza King ígéretek

Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 4.0 Nemzetközi Licenc feltételeinek megfelelően felhasználható 2017. május 20.

Szép dolog az ígérgetés, persze az lenne a legszebb, ha betartják. Ami érdekes az alábbi történetben, hogy itt az ígéreteket magukkal szemben hozták, aztán "elfelejtették" betartani. Egymás után három dologban is. De lássuk a részleteket!

Egyik régi kedves kollégám és barátom úgy gondolta, hogy meglep minket a hétvégén pizzával. A rendeléshez a pizza.hu weboldalt ajánlotta, onnan választottuk a Pizza King Dózsa György úti üzletét. Ráadásul éppen több akció is futott náluk, idézem a weboldalról:
"Minden nap 15 és 18 óra között 2 darab 32 cm-es pizza vásárlása esetén 1 darab 32 cm-es pizzát adunk ajándékba! A választott pizza nevét jelezze a megjegyzés rovatban!"
illetve:
"Házhoz szállítás 39 perc! Ezen felül ajándék desszert a következő rendelésénél! A következő rendelésénél jelezze a megjegyzés rovatba az étterem felé, hogy szeretné igénybe venni az ajándék desszertet a késés miatt."

Ez a két pont volt az, ami miatt még csábítóbb volt az ajánlatuk, hiszen gyorsan szállítanak és persze jól is járunk velük. A többi akciójuk, kedvezményük vagy nem érdekelt, vagy épp nem érintett minket. A kiírást lementettem képbe, hogy meglegyen az utókornak, nem titkolom el a többi részletet sem:

pizzaking.jpg

 

No tehát a barát megrendelte az általunk kért, nem akciós, 32 cm-es pizzákat, a megjegyzés rovatba is beírta a bónusz pizza nevét, hiszen még csak fél hat volt, tehát élt a 2+1 ajánlat. Mindezt online ki is fizette.

Gyors számolással készültünk: alig 10 perccel hat után jönni fog a pizza, hiszen 39 perc alatt kihozzák. De nem sikerült tartani a távot, mert fél hét után pár percre ért el hozzánk a két pizza, tehát 20-25 perc késéssel. Igen, kettő, mert hiába volt beírva a plusz pizza, "elfelejtették" kiküldeni. Gyors telefon a futártól az üzlethez, ahol telefonban megígérték a futárnak, hogy kiküldik a plusz pizzát és egy desszertet is hozzá kárpótlásul.

Másodjára sem sikerült a 39 percet tartani: fél nyolcra ért ide a bónusz pizza, a beígért desszert pedig sehol. Már fel sem említettem ezt a futárnak, csak legyintettem.

Csupán csak három dolgot nem valósítottak meg a cégtől:

  • a 39 perces szállítási időt
  • elsőre teljes rendelésteljesítést
  • a beígért kárpótlást

 

Úgyhogy bár nem én fizettem a pizzát, hanem meghívtak rá, de nekem még számít az ígéret, főleg, ha nem is én kötelezem rá, hanem saját maguknak állították fel a mércét. Nem vagyok naív e témában, csupán ha van egy szolgáltatás, akkor az ember talán elvárja, hogy azt teljesítsék, amit felkínálnak.

A bejegyzés trackback címe:

https://mykee.blog.hu/api/trackback/id/tr2512528405

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása