Életlapok

Miről szólna a húsvét?

Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 4.0 Nemzetközi Licenc feltételeinek megfelelően felhasználható 2010. április 02.

Az alábbi topikkezdést a Nők Lapja Cafén nyitottam még 2007-ben, de szerintem most is aktuális, ezért osztom itt veletek, kicsit kibővítve.

"Épp aktuális a topik témája, ugyanis szomorú, hogy így hagyjuk elsorvadni ezt az ünnepet, ráadásul a rossz nevelés és reakciók miatt.

Mostanában az a divat, hogy az összes locsoló a pénzre hajt. Ha valaki kedvességet, szeretetet, ételt-italt, vendéglátást kapna csak, akkor anyázva elmegy. De miért??? NEM ERRŐL SZÓL EZ AZ ÜNNEP!!! (nem a vallásos, hanem a hagyományörző részét nézem!!!)

Szerintem miről szólna? Hogyan érzem már gyerekkoromtól?

A lányok azért várják a fiúkat, mert így tudják meg, kinek számítanak, ki gondol rájuk. Mondhatni a locsolás egy ürügy, de fogalmazhatnánk úgy is, hogy egy olyan (lányok által nem kedvelt) gesztus, hogy aki meglocsolta őket, annak számítanak. Nem véletlenül kívánják a lányoknak, hogy "sok locsolót" és a fiúknak, hogy "sok hímes tojást".
Egyrészt akit sokan locsolnak meg, sok ismerőse van, barátja. Aki meg sok tojást kap, sok lánnyal áll kapcsolatban. Ezért is kellett már hajnalban indulni locsolkodni, hogy mindenki, aki számít nekünk fiúknak, meg legyen locsolva (ráadásul ahhoz megyünk legelőször, aki a legkedvesebb a szívünknek).
Arról nem is szólva, hogy a tojásfestésnek olyan szerepe lenne, hogy akitől a legszebb tojást kaptuk, az a szívünknek legkedvesebb. A lányok is a legszebbet adják szívük kedvesének, a fiúk tojásai között is kitűnjön a többitől, ezzel jelezvén a fiúnak: a lánynak tetszik a srác.

Szeintem erről kéne szólnia és nem a pénzről. Ez egy olyan hagyomány lenne, amivel kifejezzük: ki és mennyire fontos számunkra."

A bejegyzés trackback címe:

https://mykee.blog.hu/api/trackback/id/tr701889750

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása