Életlapok

Mindennapok - Halál okán

Bajor Imre távozásának margójára

Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 4.0 Nemzetközi Licenc feltételeinek megfelelően felhasználható 2014. augusztus 07.

Dúlnak a viták a fórumokon az egyik nagyszerű színészünk váratlan halálának okán. A távozása mindannyiunkat megdöbbentett, de sajnos ez az élet rendje: amikor itt az idő, le kell lépni a színpadról. A felzúdulás oka nem a döbbenet szárnyain bontakozott ki, hanem a megemlékezésen. Azon a tényen, ami utólag már nem megváltoztatható, esetleg részben jóvátehető: a köztévé elmaradt megemlékezésén. A hatalmas felháborodás, ami ennek hiányából fakadt emberek gyűlöletét indította el, amit a váratlan szomorúságot váltotta fel. Márpedig a gyászból hamar válik haragossá az ember.

A hír alá tett bejegyzések után átlagosan 10-ből kilenc ember szidta az elmaradt hírt, a maradék egy ember viszont nem értette: miért lenne ez hír? Az értetlenkedők felhozták saját indokaikat: "nem volt jó színész", "ripacs volt", "más halálát sem mondták be" (és sorolták a listát) vagy: "ő is csak egy ember volt". Persze ezek a hozzászólók a gyász közepette tapintatlannak, trolloknak is minősülhetnének, de mégis ez a véleményük. Tényleg nem értik, illetve esetleg azt, hogy miért ez a nagy felháborodás? Ezt már én sem bírtam tovább, az alábbi véleményt fogalmaztam meg számukra:

"Igen, nem volt drámai színész, mint Zenthe vagy Sinkovits, ő kabaré és operettszínész volt. Talán ezért nem tudják páran elismerni a munkásságát, mert azt hiszik, hogy a kabaré és a nevettetés egy tingli-tangli műfaj. Pont, hogy nem. De ahogyan az alma és a körte is gyümölcs, mégsem hasonlítjuk egymáshoz, csak annyiban, hogy ki ezt, ki azt szereti, úgy őt se hasonlítsuk más műfaj képviselőihez.
Igen, sokak szemét csípte, ahogyan (mint fentebb olvasom) Farkasházy is vagy mondjuk akár Gálvölgyi vagy Kern is, de még Koltai Róbert sem lehet mindenki kedvence. De igenis kijár mindegyiküknek a tisztelet, ahogyan bármely más embertársunknak is. Nekik ez a munkájuk, hogy szórakoztassanak, és szeretik is csinálni, amit.
Az, hogy ki mennyire jön be az embereknek az adott szerepektől, jellemtől és életmódtól is függ. Kitérőként: a külföldi színészekért hogy odavannak milliók, miközben drogoznak, isznak és még akár nőt is vernek, aztán mégis így tudják elfogadni vagy elítélni. Itthon van nekünk erre Stohl vagy Damu Roland és mégis itthon már akasztanának. Itthon kiderül (pontosabban: ő maga vállalta fel), hogy igen, iszik párszor Bajor Imre is. De ahogy mondta: ez egy ilyen szakma, ki nem? Vagy elfogadjuk, vagy nem. Ez az ő élete volt, ilyen volt. Bírálni könnyen tudunk, kritizálni meg az alapján, hogy tetszik-e vagy sem (tehát nem az, amit nyújtott, hanem a saját ízlésünk szerint).
A megemlékezés pedig megint egy dolog: kihagyhatja a köztévé, de ha már eleve köznek szóló médium, és a köz java része szerette, függetlenül a politikai nézeteitől, akkor igenis kutya kötelessége lett volna a fő műsorban, tehát a híradóban beszámolni a haláláról. Ezután minimum az az elvárható, hogy egy estét szentelnek neki a korábbi darabjai alapján. Úgy gondolom, akadna az állami tévé archívumában pár kacagtató jelenete."

Még annyit tennék hozzá: az az ember, akit sokat szeretnek vagy utálnak, alapból közszereplővé válik. Ha akarja, ha nem. A mai internetes világban bárkit felemel a média vagy a sárba aláz, akár egyik napról a másikra, amit a közvélemény követ. Az aktuális trendnek ellentmondani pedig gyalázatnak számít a másik véleményének elfogadása és tiszteletben tartása helyett. Ezt még egy szomorú gyász sem tudja megváltoztatni. Ki lehet mondani a másik oldal véleményét, de amíg a reakciók heves indulatokat váltanak ki, jobb későbbre halasztani a tárgyilagosságot.

Most annak van itt az ideje, hogy búcsúzzunk, méltón elismerjük a másik életét, munkásságát még akkor is, ha valakinek nem tetszett. Főleg akkor, ha a főhős pozitív személyiség volt sokak számára, mert mindig a pozitívumoktól leszünk jobbak és az ilyen emberek mutatnak utat sok ember számára, még ha néha negatív dolgai is voltak. Mert emberek vagyunk, és ha nem mérlegelünk, akkor nem jutunk előrébb. És ehhez szükség van olyan pozitív figurákra, mint Bajor Imre volt. Isten nyugosztalja.

 

Update: most tessék megkapaszkodni, megkaptuk a kifogást, hogy miért nem ejtettek egy szót sem szegény Bajor Imréről. Katt ide és kiderül.

Update2: a Comment blog még példákat is felhoz. Nem szép dolog a bezzegelés ilyen szomorú hírnél, de a kifogás ellenében mégis elő kell venni ezeket a tényeket, hogy bizonyítsák a mellébeszélést.

A bejegyzés trackback címe:

https://mykee.blog.hu/api/trackback/id/tr676580947

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

viva.la.revolucion 2014.08.07. 13:36:36

az MTVA kirúgta azokat a szakembereket akik tévét tudtak csinálni és az olcsó, hozzánemértő munkatársakat tartotta meg, ez az eredmény, nem is nézi őket senki

lavór 2014.08.07. 13:54:32

A köztévé mindenről késleltetve számol már csak be. Lásd: posványosi Orbán beszéd. Aki friss hírekre vágyik, az keressen más hírműsort. A TV2 Híradójában volt szó Bajor Imre haláláról?

mykee · http://www.facebook.com/mykeehu 2014.08.07. 14:05:45

@lavór: Igen, ott volt szó róla az esti és reggeli műsorban is.

lavór 2014.08.07. 14:10:27

@mykee:

Akkor már látható: a bulvárosabb hírek (aktuálisok is) mennek a TV2-re, a kormányzati PR meg a királyi tévébe. Ennyi.
Majd lesz egy emléknap jövő héten, amikor is leadnak egy részt a Szomszédokból. Az úgyis olyan népnevelős, beleillik az MTV1 műsorpolitikájába.

mykee · http://www.facebook.com/mykeehu 2014.08.07. 14:20:03

@lavór: Azt is el tudom képzelni, hogy inkább az M3-ra készítenek majd megemlékezést. Mindenesetre a ma esti híradóba már bemondani eléggé problémás lenne (arc kell hozzá), hogy előző napi híreket adjanak le. Az ő halála pont, hogy nem politikai nézettségűnek kellene lennie, ugyanis egy halál mindig független bármilyen politikától. Ha egy híres személy meghal, még ha politikai illető is, akkor azért mondják be, mert meghalt. Mert egy tény, amit megmásítani nem lehet, az illető (bárki is legyen az) megérdemli a tiszteletet, még ha csak két mondatot is. Ez alapvető emberi dolog és a tévé részéről egy kegyelet lett volna.

lavór 2014.08.07. 14:21:01

@mykee:
Az M3 fizetős, kódolt csatorna.

mykee · http://www.facebook.com/mykeehu 2014.08.07. 14:23:20

@lavór: Így van. Viszont ott mennek a retró műsorok. És ha már ennyire ciki nekik szegény Imre, akkor ott mégis elsikálhatják a dolgot. Bár elég szomorú lenne, de manapság...

s 2014.08.07. 14:23:22

Van az úgy, hogy valaki pártkatona. Az viszont alapvetően más kategória, hogy ha valaki egy büdös, bugris suttyó faszkalap. Sajnos ez a határvonal most egy kicsit elmosódott a köztévé esetében.

s 2014.08.07. 14:25:15

@mykee: A magam részéről tennék egy kísérletet orbán viktorral. Akár bemondják, akár nem, a nyereség szerintem garantált.

khell 2014.08.07. 14:29:15

Valaki mondja már el, milyen politikai nézetei voltak neki? Tényleg nem tudom, csak az rémlik tőle, hogy pl. heti hetesben ő volt gyakorlatilag az egyetlen aki az ott menő fidesz-fikát kicsit ellensúlyozta. Vagy rosszul láttam?
De, hogy nem baloldali volt, az biztos.

lavór 2014.08.07. 14:29:46

@mykee:
Valószínűleg nem tartják közérdekű hírnek az ország egyik legismertebb komikus színészének halálát. Ez van. Lehet a temetésről sem számolnak be.
Nem akarok bezzegelni, de tudnék. :)

Vagy egyszerűen arról van szó, hogy már nem érték ez (Hofi szavaival élve) a Cenz-et, így kimaradt a híradásból.

mykee · http://www.facebook.com/mykeehu 2014.08.07. 14:37:57

@khell: voltak, akiknek már az is elég volt, hogy a Heti Hetesben benne volt. Azt a műsort sokan baloldalinak tartják, mert akárki volt hatalmon, a Fideszt kritizálta inkább, mint a baloldalt. Ha pártállástól függetlenül megnézzük az oda bekerült híreket, elsősorban kritikákat fogalmaztak meg benne, de tény: inkább jobboldali kritikákat. Mivel Bajor Imre ennek a csoportnak a tagja volt, ezért elkönyvelték így és ezzel letudták a dolgot a "másik oldalon". Ennyi nekik elég is volt, bármilyen más helyen hiába szórakoztunk rajta több ezren, millióan (pl. színház, filmek), akkor is megkapta az előítéletét emiatt. És itt látszik, mennyire nem tudunk elvonatkoztatni emberi érdemeket a politikától.

Baaah 2014.08.07. 14:41:47

már a szomszédok

mykee · http://www.facebook.com/mykeehu 2014.08.07. 15:02:05

Kiderült, miért nem mondták be a halálát. Kifogásnak is vicc (a linket a bejegyzés végére is betettem):
www.hir24.hu/kultura/2014/08/07/ezert-nem-volt-hir-a-kozteveben-bajor-imre-halala/

lavór 2014.08.07. 15:09:05

@mykee:

Okosat nem lehetett mondani, ugye... Így hülyeséget mondtak.
Nincs ebben semmi újdonság.

Szúnyog 2014.08.07. 15:11:28

@khell: rosszul láttad. Nem kicsit, nagyon.

Mérnork 2014.08.07. 15:12:31

@mykee:
Mondhatták volna azt is, hogy ha bemondják valahányszor egy alkesz meghal, akkor másról se szólna a híradó.

mykee · http://www.facebook.com/mykeehu 2014.08.07. 15:15:53

@Mérnork: elég szomorú, hogy neked csak egy alkeszt jelentett, de aki általánosít...

Mérnork 2014.08.07. 15:36:03

@mykee:
Szomszédok Olija volt, konkrétan sikítófrászt kaptam már anno is a szomszédoktól, akkor néztem amikor mazopista hangulatban voltam, ami nem volt túl sokszor.
Heti Hetes - volt amikor szerettem, Kicsi Huszárként ő volt akin a többiek poénkodhattak, ennyi.
Rengeteg nála nagyobb formátumú színésznek/embernek a nevét se halljuk soha megemlíteni.
És bocs, de alkesz volt, ez a szememben bárkinek az emberi értékét igencsak lecsökkenti.
Mondjuk különösebben az se zavart volna, ha bemondják a halálhírét a királyi TV-ben, a sok baromság közt ez is elfért volna.

mykee · http://www.facebook.com/mykeehu 2014.08.07. 15:44:32

@Mérnork: Egyetértek az általad írottakkal és az alkeszságot ő maga vállalta fel. Viszont a halálából kiderült, hogy nem is amiatt halt meg, ezért sem rónám fel utólag sem a fejfájára. Mert bár ivott, de a mai (sőt: akár a több száz éves) művészvilágban ez megszokott dolog. Viszont amikor teljesíteni és dolgozni kellett, szórakoztatni, akkor (még ha alkohol is volt benne, nem tudom) akkor is szórakoztató és lenyűgöző volt (nekem és még jó pár embernek).
És igen: ha csak két mondatot is mondanak be róla, nem lett volna ez a felháborodás körülötte, hanem csendben és szomorúan mindenki tudomásul veszi. Erre tessék itt az MTVA mai nyilatkozata, ami még inkább olaj a tűzre. Miért provokálják a nézőket?

Fánkevő Fáncsi 2014.08.07. 15:49:41

Hát azért nem kéne ekkora cirkuszt csinálni az ügyből , ez is csak egy féle idiótaság, mint ahogy az MTV hírszerkesztője is az.

Azért nem kell őt összehasonlítani Zenthe Ferenccel, vagy Sinkovits Imrével, mert messze járt Ő ezektől az elődöktől, és nem azért mert komikus színész volt.
Utóbbi években leginkább a Heti Hetes miatt volt népszerű, politikai nézetei nyílt vállalása révén. A most megjelenő "felháborodott" cikkek is zömében politikai indíttatásóak, politikai nyerészkedés és népszerűség keresés céljából születnek.

A gyász pillanatában nem az jut egy gyászóló eszébe, hogy "az a rohadt híradó nem említette Imrénk halálhírét, geci kormánypárti MTV. Ja és milyen nevetséges kitalált indokkal !!!". Vagy azt gondolod öreg hogy ez a gyászoló család legnagyobb problémája most ?

Az ilyen cikkek éppen annyira undorítóak, mint az is hogy a híradó meg sem említi Bajort egy szóval sem. Ez a mai Magyarország.

mojoking77 2014.08.07. 15:57:24

@Mérnork: LAtom baratom, te is ugy vagy okos, hogy kozben eszedbe sem jut mndjuk a Google, Wikipedia, barmi egyeb, amivel le tudnad kovetni az eletutjat.
Felreertes ne essek, nem szerettem. Mint szineszt elfogadhatonak tartottam ,de semmi tobb. Ennek ellenere vadelmere kelni par mindenre alkalmatlan part talpnyalonak, akik csak azert nem tartottak a halalat hiradoba valo hirnek, mert a jelenlegi kormanypart ellenes tv musorban dolgozott....
Haat, nalam kimeriti az idiotasag fogalmat, eleg erosen. Mint mondom, fuggetlenul attol, hogy mennyire szerettem Bajor Imret.

mojoking77 2014.08.07. 16:00:41

@mykee: Nem provokalja. Szimplan a legutols ketelkedo szamara is nyiltan bevallja, hogy minden kozszolgalatisagat felredobta, es hivatalosan is a Fidesz szocsove. De ezt kb mindenki tudja, meg en is, aki evente par hetet toltok otthon. Ez altalaban eleg is szokott lenni...

laci_52 2014.08.07. 16:08:23

A köztévé híradója nagyon sok hírt lead, miért kell itt rögtön rosszra gondolni? Egyszerűen ki is felejthette a szerkesztő...

Bajor az utóbbi időben inkább celeb volt, mint színész, a vele kapcsolatos hírek elsősorban a bulvárrovatba tartoztak, ezért is kimaradhatott...

mojoking77 2014.08.07. 16:10:32

@laci_52: Kerlek olvasd el a belinkelt hivatalos valaszt, mielott olyat irsz, amit mas, kevesbe kifinomult bloglatogatok esetleg netto hulyesegnek is gondolhatnanak...
Koszonettel:

diszkriminans (törölt) 2014.08.07. 16:12:03

@mykee:
Mi az az M3? Az egy autópálya, nem?

diszkriminans (törölt) 2014.08.07. 16:16:03

@lavór:
Jah, hogy az egy csatorna. Hogy mik vannak?

Ma Baker 2014.08.07. 16:36:47

Miért lenne muszáj megemlékezni egy ripacs pártkatonáról?

lavór 2014.08.07. 16:48:51

@diszkriminans:

Nem, a csatorna az teljesen más. Az a szennyvizet vezeti el.

mojoking77 2014.08.07. 16:49:11

@Ma Baker: Miert muszaj idiotanak lenni, es kotozkodni? (Es azt ne valaszold, hogy nem kotozkodtel, mert akkor meg nagyobb lenne a baj a fejedben, mint amennyire az elozo hozzaszolasod alapjan barki gondolhatna..)

diszkriminans (törölt) 2014.08.07. 17:11:54

@lavór:
Szennyvizet? Én mindig azt hittem, hogy a Szuezi csatornában abban tengervíz van, bár amilyen szennyezett manapság a tengervíz, lehet benne valami.

Viszont erről az M3-ról tényleg nem hallottam még, vagyis még eszembe jutott az is, hogy 3-as metró, az autópálya mellett.

Fánkevő Fáncsi 2014.08.07. 17:25:32

@mojoking77: Mojo azért azt nem kell elfelejteni, hogy a B.I. valóban celeb életet élt az utóbbi időkben, az egyetlen és legnagyobb fix bevétele a Heti-Hetes volt. Ezt az utat ő választotta magának. Hülyeség őt a Nemzet Színészeihez hasonlítani, mint a cikk teszi, mint Kállai Ferenc, Zenthe Ferenc, Szabó Gyula, Sinkovits Imre, Komlós Juci, Garas Dezső. Soha nem volt ő egy lapon ezekkel a színészekkel.

Lehet, hogy ez neked érthetetlen, pedig meg tudom jósolni, hogy ha esetleg Isten ne adja valami történne Hernádi Judittal, vagy Gálvölgyi Jánossal, Farkasházy Tivadarral, akkor megint csak nem az MTV lenne az aki a leghangosabban sír.
Legalább is ne a mai MTV.

gizmo26 2014.08.07. 17:31:55

Ha Gyucsány meghalna, azt titu leadni az Magyat Televízió, pártállástól függetlenül.

Disznó Úr 2014.08.07. 17:37:28

Ez a kardinális kérdés egyszerűen emlékezetpolitikai szakértő után kiált. Azok most úgyis elszaporodtak. Majd nekik hinni fogok.

christophe 2014.08.07. 17:57:45

pitiàner ,szarhàzi alakok gyulekezohelye az MTV..

Jottó 2014.08.07. 18:10:25

Azt azért elmondanám a sok ripacsozó okostojásnak, hogy Bajor Imre valódi, színházi színpadon is fellépett rendszeresen, nem, nem csak kabaréban hanem rendes színművekben, elismert híres színészekkel együtt.. Magyarán szólva, színművészként is tevékenykedett, nem is rosszul.. az már nem az ő hibája hogy erről nem tudnak azok akiknek a kultúra iránti igényük kimerül a kertévé nézésében. Isten Nyugosztalja

tisztapista 2014.08.07. 18:38:16

MTVA: Bajor Imre nevű színész soha nem élt.
Továbbá Eurázsia mindig is Óceániával háborúzott

tisztapista 2014.08.07. 18:45:52

A haláleset Magyarországon mindig is ok és lehetőség volt arra, hogy az emberek ordasparaszt módjára viselkedjenek:
- "A Mari néni egy suttyó bunkó, nem hívjuk meg Pista bácsi temetésére. Az öreg szerette de mi nem."
- "A hat gyereke közül csak a Feri hozott normális, malomkerék méretű koszorút, a többi gyerek az nem is szerette. Csak egy ólajtónyi koszorút bírtak hozni, hogy sülne ki a szemük. Az örökségre azért fáj a foguk!"
- "Nizzed má, Manyi! Ezek meg miért állnak előre a temetési menetben? Életében rá se nyitották az ajtót a Pistára, most meg furakodnak."

Remélem, hogy minden kisstílű köcsög magára ismer.

Jossarian 2014.08.07. 19:41:44

egy reszeges zsidoberenc volt, miert is kellett volna megemlekzni rola? sokaknak nem hianyzik egyaltalan, sot...

Conchobar 2014.08.07. 20:00:13

" Farkasházy is vagy mondjuk akár Gálvölgyi vagy Kern is, de még Koltai Róbert sem lehet mindenki kedvence" - Egyikük se akkora művész, személyiség, mint volt Zenthe, Sinkovits, Hofi, Besenyei Ferenc vagy épp Szabó Gyula, viszont ami ezt ellensúlyozza, hogy ők legalább zsidók/zsidó származásúak. A minap elhunyt Bajor Imréről is a legpozitívabb, ami el tudunk mondani, hogy ivott ("ő maga vállalta fel, hogy igen, iszik"), nem volt ő soha se a humor, se a színművészet kiemelkedő alakja, de legalább a bulvárlapok állandó szereplője volt (az utóbbi időben). Mindezek ellentéteként nem keressük az M1-en azt, hogy bemondta-e Németh Angéla halálát. Ő nem ivott, nem daj-dajozott kivilágos-virradatig, nem volt sem a bulvárlapok, sem politikai műsorok szereplője (és mégcsak nem is zsidó)

_most_ 2014.08.07. 20:05:03

szerintem elég gusztustalan, ahogy egyes jobboldali kommentelők még halálhírénél is csak szidják Bajort, csak azért mert szerepelt a heti hetesben, hihetetlen, hogy mennyire nem tudnak emberként viselkedni jobboldalon.

mykee · http://www.facebook.com/mykeehu 2014.08.07. 20:08:42

@Conchobar: A zsidózást kérem mellőzni. Köszönöm.
Az pedig, hogy ki, mekkora színész volt, szerintem a közönség dönti el. Az, hogy valakinek nem tetszik, attól még lehet sokak kedvence vagy jó színész. Az, hogy ki a jó művész, szintén szubjektív, mert az, hogy épp a szakma kit ismer el, az a szakmában lévő emberek összetételétől is függ.
A bulvárlapok meg írnak arról, aki hagyja. Ő hagyta, az ő dolga. De ettől még a színész társai körében is elismert emberről beszélünk (ha már a közönség szeretete nem mérvadó pár vélemény esetében).
Végül egy szubjektív dolog: nem véletlenül soroltam fel az említett színészeket, mert mindegyik a kedvencem, és mindegyik szerintem már eléggé beírta magát a színésztörténelembe ahhoz, hogy méltón megemlékezzünk róluk.

Conchobar 2014.08.07. 20:22:37

@mykee: "A zsidózást kérem mellőzni. Köszönöm." - Majd akkor irkálj nekem ilyeneket, mikor már te sem zsidózol (hogy te nem kimondod ki a zsidó szót, az már nem oszt nem szoroz). Ami meg "Az, hogy valakinek nem tetszik, attól még lehet sokak kedvence vagy jó színész. Az, hogy ki a jó művész, szintén szubjektív, mert az, hogy épp a szakma kit ismer el, az a szakmában lévő emberek összetételétől is függ" mondataidat illeti, az önmagáért beszél. Magad is tudod, hogy Bajor Imre középszerű színész és humorista volt csak, akinek soha nem mérték a népszerűségét, ezért kár a népszerűségét emlegetned. Azon meg gondolkodjál el, hogy jót tesz-e Bajor Imre népszerűségének az, ha a halálhírét politikai támadásokra próbálják felhasználni

mykee · http://www.facebook.com/mykeehu 2014.08.07. 20:26:15

@Conchobar: Látom, átmentünk személyeskedésbe, ezért csak annyit: visszautasítom a hozzászólásod első felét. Olyat ne állíts rólam, ami nem igaz. Köszönöm.

brumeszkosz 2014.08.07. 21:03:36

@Ma Baker:
Te mekkora barom vagy!!! Kultúra!!!! Tudod mi az???

Mertcsak 2014.08.07. 21:25:03

Bajor Imre ripacs volt...igazi, jófajta, harsány, bohém ripacs. Pont ezért szerettük. Nem ő volt az első és nem is az utolsó ilyen. Szükség van rájuk, mert vidámságot hoznak az életünkbe. Ugyanolyan fontosak, mint bármely komoly drámai (akár Kossuth-díjas) színész. Nyugodjék békében!

Aki ezt nem látja be, az véleményem szerint korlátolt barom.
Az MTVA meg szarjon hatos ekét testületileg!

mikka 2014.08.07. 23:43:17

Ivott mint a kefekötő, kutyaütő rossz színész volt, és a politikai nézeteiről csak annyit, hogy ha azért fizették volna hogy Gyurcsányt és a szocikat szidja akkor azt tette volna. Meghalt. Ennyi. Halat csomagolnak este a reggeli újságba. 1 év és a kutya nem beszél Bajor Imréről. 5 év és a kutya sem emlékszik majd rá a családján és barátain kívül. Legyünk őszinték..nagy nyomott nem hagyott a magyar színjátszás történetében. Lehet tovább lépni.

mikka 2014.08.07. 23:47:23

@mykee: Udvariasnak lenni valakivel nem jelenti azt hogy elismerjük a nem létező teljesítményét. Mit vártál? Hogy majd a kollégák, mármint az igazi színművészek, fikázni fogják a még ki sem hűlt Bajort??? Hát persze hogy nagy művész volt..Igazi megtiszteltetés volt egy, a szövegére emlékezni képtelen emberrel színpadra állni. Mit lehet ilyenkor mondani????
Mykee..ébredj már föl:)

solesz · www.index.hu 2014.08.07. 23:50:19

Nem kell megemlékezni. Csak egy hírt kellett volna közölni. Bajor Imre meghalt. Játszott itt, játszott ott. Kész.
Az egész ország ismerte. A halála hírérték volt. Az hogy valaki sajnálja a halálhírét vagy örül neki, az meg szubjektív.

siriq111 2014.08.08. 00:00:44

@lavór: van M3?? Nem is hallotam rola.. lol

monddazigazatmar 2014.08.08. 01:14:57

@Jottó: "Magyarán szólva, színművészként is tevékenykedett, nem is rosszul.. az már nem az ő hibája hogy erről nem tudnak azok akiknek a kultúra iránti igényük kimerül a kertévé nézésében."

Hát igen, te komoly kultúrlény vagy, ha színházban láttad a Bajort.
Ez ám a nívó

maxval a bircaman · http://maxval.co.nr 2014.08.08. 06:49:38

Ez a 15. halottgyalázó cikk 2 nap alatt.

Doktor PHD belebeszélek (SP után szabadon...) 2014.08.08. 08:46:38

Azért a kommentek egy része jól bizonyítja, hogy nem csak a sajtómunkások hülyék egy (halál)hír kezeléséhez, a kommentelők is fel tudnak nőni melléjük.
Bajor Imre komikus volt. Nem játszott nagy drámai szerepeket, az ő hivatása a nevettetés volt.
És ezt nagyon jól csinálta. Ezért érdemli meg a megbecsülést.

röf 2014.08.08. 09:38:38

Már megint a sírás-rívás.
Bajor Imre pontosan a helyén van kezelve.
Alkoholistának kiváló, színésznek max. elégséges volt....
Majd a harcostársak elsiratják az RTL -len.

Netuddki. 2014.08.08. 09:44:03

Csak 2 orbitális tévedés.

"A hatalmas felháborodás, ami ennek hiányából fakadt emberek gyűlöletét indította el"

Nincs semmilyen gyűlölet. Azt csak te képzeled oda. Mellesleg ilyet a fideszesek szoktak állítani a nemfideszesekről. Ahhoz például nem kell gyűlölnöm az orbánt, hogy az legyen a véleményem hatalmas károkat okoz az országnak és eltakarodhatna végre már a retkes annyába.

"A megemlékezés pedig megint egy dolog: kihagyhatja a köztévé, de ha már eleve köznek szóló médium, és a köz java része szerette, függetlenül a politikai nézeteitől, akkor igenis kutya kötelessége lett volna a fő műsorban, tehát a híradóban beszámolni a haláláról."

Ha az mtv-re gondolsz akkor az már régen nem köznek szóló médium. Az egy dolog, hogy a működési költségeit közpénzből sikkasztják, de 1 párt érdekeit szolgálja. A nemmegemlékezés is egyértelműen politikai indíttatású. Vagy egyszerűen csak az ott dolgozó fideszes csicskák szakmai hozzá nem értéséről van szó.

Peterpapo 2014.08.08. 09:57:02

Én csak annyit tennék ehhez, hogy kikerestem az idei, ismertebb halottainkat:

Szabó Gyula (Kossuth-díjas)
Hacser Józsa (Nem Kossuth-díjas)
Csala Zsuzsa (Nem Kossuth-díjas)
Ferrari Violetta (Nem Kossuth-díjas)
Helyey László (Nem Kossuth-díjas)

Nem vagyok benne biztos, de ha jól emlékszem mindegyikről szóltak az MTV híradójában.

dr. Kóser Malac™ (a legnagyobb demokrata civil)! 2014.08.08. 10:21:52

@Fánkevő Fáncsi: "A most megjelenő "felháborodott" cikkek is zömében politikai indíttatásóak, politikai nyerészkedés és népszerűség keresés céljából születnek."
Ott a pont!

Istóczy úr · http://kuruc.info 2014.08.08. 10:48:34

A harmadik hullarabló szélsőballiberális blog, amit meglátok a címlapon.

Eközben a balliberálisok halottjával magával egyik sem foglalkozik, csak azért hörög, hogy miért nem emlékezik meg rá az, aki nem szerette őt életében.

Jobb lenne nélkületek a világ, ballib véglények!

Jottó 2014.08.08. 10:55:55

@monddazigazatmar: ha normálisan elolvasnád amit más ír és nem csak a trollkodás lenne a célod, esetleg észrevennéd hogy nem a saját színházba járási szokásaimról írtam a hozzászólást. Bajor Imréről írtam, hogy színházi színész is volt, éveken át fellépett rangos színházakban rangos színészekkel, jó darabokban. Ergo, részeges ripacsként aposztrofálni őt enyhe leegyszerűsítése a munkásságának,amit valószínűleg azok tesznek meg akik életükben be nem tették színházba a lábukat. Ami még mindig nem baj, csak ugye az ember ne pofázzon arról amiről lövése sincs, főleg ha ezzel más ember kegyeletét sérti.
Meghalt, Nyugodjék Békében. Erről ennyit kell szólni, és tiszteletben tartani a gyászt, aki pedig ezek után nekiáll kötözködni, arra csak azt tudom mondani, boldog ember, mert valószínűleg még soha nem veszített el senkit,ugyanakkor sajnálom is mert nyilvánvalóan soha senki nem szeretet igazán, és hiányzik belőle az emberségnek nevezett dolog.

Zwio 2014.08.08. 10:55:56

Itt van nektek az újabb csont, prolik, rágódjatok rajta!

mojoking77 2014.08.08. 11:27:02

@Istóczy úr: Azert az szomoru, hogy ennyire utalsz olyan embereket, akiket nem is ismersz, semmit nem tudsz roluk, es valoszinuleg soha egyikkel sem volt semmilyen konfliktusod (zsidok, ballibek, kommunistak, stb.).
Ugye ok a hibasak azert, mert egy rakas szar az eleted, es soha nem fogsz elerni semmit, azok kozul az almok kozul, amiket fiatalkent megfogalmaztal magadban.
Meg veletlenul sem te vagy az a mindenre alkalmatlan senkihazi, aki tehet a sajat eletenek elbaszodasarol, ugye?
Szanlak.
Ahogy szellemi vezereid egyike mondta, fel lehet menni a padlasra, egy kotellel a kezben...
Hidd el, teged sem siratna, kb. pontosan senki. Valoszinuleg a kozvetlen rokonaidbol is csak egy megkonnyebbult sohaj szallna fel...

mykee · http://www.facebook.com/mykeehu 2014.08.08. 19:16:33

@mojoking77: Én már alapból nem reagálok ilyen mocskolódásokra. Ő úgy látszik ettől boldog, mert úgy tűnik, hogy pozitívan nem tud hozzászólni. Neki az okoz örömet, ha sárba tiporhatja a másikat, tökmindegy neki ki is az. Innentől nem érdekel, mert minek idegesítsem magam rajta? Azért, hogy nekem rossz legyen? Átlépem. Szóra sem érdemes.

mykee · http://www.facebook.com/mykeehu 2014.08.08. 19:17:51

És még egy dolog: nem moderálom ki, mert ez örömet okozna neki, így viszont meg saját magát járatja el több ezer ember előtt. Hát nem jobb így? :-)

mykee · http://www.facebook.com/mykeehu 2014.08.08. 19:18:44

@mykee: "el több" = "le több". Néha már én is keverem a betűket. :-)

mojoking77 2014.08.09. 14:11:55

@mykee: Hosszu ideig en is igy alltam hozza, az utobbi idoben azonban mar elegem is lett beloluk, illetve megfigyeltem, hogy ha valalki ugyanabban a stilusban valaszol a mocskolodasukra, mint ahoy azt ok teszik, csak epp ellenkezo elojellel, akkor arra tizbol het lebenul, mert eszebe sem jutott meg eddig, hogy ezt masoktol ok is megkaphatjak. Ok ebbol profitalnak, hogy a liberalisok ugy sem mernek visszaszolni..
Par eve lattam talaln a lengyeleknel, egy szelsojobbos tuntetest, egy-ket szaz idiota ketbites borfeju hoborgott Varso belvarosaban, amikor is oldalba kaptak oket egy naluk 6-8-szor nagyobb szelsobalos anarchista, hasonloan idegbeteg ellentabor. A draga faj- es nemzetvedo barataink nagyja az ejszakatkulonbozo korhazakban/baleseti sebeszeteken toltotte... :)

mykee · http://www.facebook.com/mykeehu 2014.08.09. 14:37:50

@mojoking77: igazából sokszor nekem is elegem van a fröcsögőkből és sok dologban egyetértek veled. Csak azt nem, amit néha elmondok máshol is, hogy: ha csupán egy városnyi nemzet vagyunk, akkor is képesek vagyunk a másik szemét kitolni? Oké, ez emberi tulajdonság, nem nemzeti, de mégis... Volt az a mondás, hogy én előbb vagyok ember, mint magyar (vagy balos/jobbos vagy református vagy amerikai stb.) Mert az ember MINDIG előbbre való, mint bármi más.

mojoking77 2014.08.09. 15:54:25

@mykee: Igen, a liberalis emberek igy gondoljak, es ez igy helyes.
Nalam is az ember -> magyar -> liberalis/kereszteny a sorrend, de ha birka modjara hagyjuk, hogy par idiota pusztan az agresszivitas "segitsegevel" barhogy is, de folenybe kerekedjen, csak mert ".en nem ereszkedek le az o szintjere", abbol kesobb nagyon nagy baj is lehet, lasd par evtizeddel ez elott...
süti beállítások módosítása